”Only the dead fish follow the stream”.

Förutom att Louise Hoffstens låt är fantastiskt bra så handlar texten för mig om att hitta sin egen väg framåt. Ibland innebär det att man måste lyssna inåt och kanske våga ge sig ut på okänt hav. Jag har alltid dragits till sådant som har med färg, form och skapande att göra men inte gjort något av det. Min yrkesbakgrund är inom samhällsvetenskap och offentlig förvaltning. Under 2012 bestämde jag mig dock för att gå keramiklinjen på  Löftadalens folkhögskola. Det är en 2-årig utbildning inom konst- och konsthantverk med inrikting på keramik. Jag har också gått flera kurser på Folkuniversitetet. Om du vill veta mer om mina utställningar och utbildningar kan du klicka på filen CV nedan.

Vad gör jag inom keramik?

Keramiken har på kort tid kommit att betyda mycket för mig och jag skapar för att må bra. Sedan 2014 har jag en egen keramikateljé i anslutning till min bostad i centrala Kungsbacka. Av de olika teknikerna inom keramik gillar jag att gjuta med formar, kavla och skulptera men fortsätter att utvecklas inom drejning och glasyr. Jag arbetar med stengodslera och oxidationsbränning, ibland även  raku. Just nu gör jag mest keramik att ha i trädgården men har också många andra idéer om smycken och bruksföremål. Slumpen fascinerar mig och får ibland styra i den keramiska processen. Min inspiration kommer från trädgården, naturen, symboler, sagor och myter.

Only the dead fish follow the stream, Louise Hoffsten 2013. 

Tavlorna ”This way” gjorde jag till vår förstaårsutställning på temat ”Alice i underlandet”. Utställningen kom senare att ställas ut på Laholms tecknings- och keramikmuseum http://teckningsmuseet.se/hem/